Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?29 maj 2013

En början-341

De rustika möblerna vittnade om att någon lagt extra känsla i hantverket. Bredvid borden som travats på varandra såg Alma tre stolar som verkade ha karvats ut från en stubbe fylld av rötter. Ett stort skrattande troll stod på en byrå. Först såg det ut som om den hånflinade, men vid en närmare titt kunde hon se två mörkt bruna ögon som tittade på henne, och ett brett leende som verkade sträcka sig från ena kinden till den andra. Alma rös till och studerade resten av möblerna. En stor fågel med utbredda vingar satt på väggen ovanför alltihop. De gula ögonen hade en smal svart skåra i mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar