3 juni 2013

Städning-pedanteri-smuts

Tillhör du de pedanta? De där som inte står ut med att en stol står snett eller att bordet är fullt av tidningar? Det gör jag. I början av mitt och Peters förhållande. Innan barnen och allt annat. Då var jag superpedant, men vartefter barnen kommit till oss har jag släppt lite på pedanteriet och kan stå ut med tidningar på bordet. Gränsen går vid kläder på golvet. Tyvärr verkar dottern tycka att det är okej. Jag tjatar på lilla modedockan att smutsiga kläder ska till tvättkorgen, men det verkar som om hon tappar hörseln tidvis, för de där kläderna hamnar på bordet i vardagsrummet och en massa konstiga ställen. Det är som om de undviker att komma dit de ska. Med flit.
Idag har jag städat en stor fabriksliknande byggnad. Det är slitet men går någotsånär att göra rent. Rengöringsmedlen är biologiska och luktar inte gott. Stället ligger dryga kilometern härifrån och jag har ska städa där varje måndag ett år framåt. Det känns rätt skönt att göra något annat ibland. Trädgård är väldigt skoj, men...det ligger för mig att städa. Jag gillar ordning och reda.

Jag kom inte hem förrän sent i eftermiddag. Det var bara att köra igång matlagningen och utfodra Peter och ungarna. 
Nu sover de yngsta medan Peter pluggar med Razzel som faktiskt för en gång skull inte bråkar om det.
Alldeles strax ska jag förpassa mig till min recliner och fortsätta redigeringen jag påbörjade imorse.

Ha en fantastisk kväll.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...