Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?3 juni 2013

Städning-pedanteri-smuts

Tillhör du de pedanta? De där som inte står ut med att en stol står snett eller att bordet är fullt av tidningar? Det gör jag. I början av mitt och Peters förhållande. Innan barnen och allt annat. Då var jag superpedant, men vartefter barnen kommit till oss har jag släppt lite på pedanteriet och kan stå ut med tidningar på bordet. Gränsen går vid kläder på golvet. Tyvärr verkar dottern tycka att det är okej. Jag tjatar på lilla modedockan att smutsiga kläder ska till tvättkorgen, men det verkar som om hon tappar hörseln tidvis, för de där kläderna hamnar på bordet i vardagsrummet och en massa konstiga ställen. Det är som om de undviker att komma dit de ska. Med flit.
Idag har jag städat en stor fabriksliknande byggnad. Det är slitet men går någotsånär att göra rent. Rengöringsmedlen är biologiska och luktar inte gott. Stället ligger dryga kilometern härifrån och jag har ska städa där varje måndag ett år framåt. Det känns rätt skönt att göra något annat ibland. Trädgård är väldigt skoj, men...det ligger för mig att städa. Jag gillar ordning och reda.

Jag kom inte hem förrän sent i eftermiddag. Det var bara att köra igång matlagningen och utfodra Peter och ungarna. 
Nu sover de yngsta medan Peter pluggar med Razzel som faktiskt för en gång skull inte bråkar om det.
Alldeles strax ska jag förpassa mig till min recliner och fortsätta redigeringen jag påbörjade imorse.

Ha en fantastisk kväll.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar