Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?26 juni 2013

Vaken OCH ledig

Vaknar vid fyra av att Zenta gnäller. Jag drar täcket över huvudet i förhoppning att hon ska stilla sig, men icke...hon är gudars så söt men just då i detta ögonblick önskar jag henne dit pepparn växer...i några sekunder. Tills jag trätt på henne kopplet , öppnat dörren och stigit ut till ljumma vindar och lätt regn, fåglar som kvittrar och ett magiskt morgonljus. Idga blir det inget jobbande, tänker jag och ler nöjt. Jag behöver vila minst en dag. Det har varit tufft på sistone. Många kunder vill ha hjälp på direkten så ibland jobbar vi dubbla pass.
Ibland undrar jag varför man behöver sova. Alla tider på dygnet har sin tjusning. Tidig morgon med daggkåpor fyllda av morgondis. Sena nätter med skuggor som glider över ängarna och en tunn dimma som döljer betande älgar och rådjur, kanske en och annan grävling. Dag med full sol, blomdoft och gräs mellan tårna. Efter att jag betat av mitt jobb och mitt skrivande trillar jag in till en halvsovande Peter och  sitter uppe hela nätterna framför någon bra film. 

Efter att jag varit ut med Zenta lägger jag mig till ro bredvid en snarkande man och en sexåring som puffar och buffar på mig, söker sig in i min famn. Jag somnar, men vaknar strax och kan inte somna om. Istället tittar jag upp i taket där en spindel väver en lång tråd och har fångat en fluga i sitt nät. Lyssnar på de minas andhämtning och lägger handen över Hampuz bultande hjärta. Jag känner mig som alltid privilegierad att ha ett sådant fantastiskt liv och glider med blicken över sonens smutsiga kind som aldrig blev tvättad igår trots många påminnelser. Han vaknar vid min beröring och lägger handen på min kind med ett: "Jag älskar dig mamma."

Några timmar senare har jag och barn plus extrabarn tillbringat en dag med dammsugaren, dvd-filmen Avatar, filmen Meckarmicke och rensning av garderober till Estrids favör. Jag har tvättat kläder, surfat på datorn, skrivit en ny början och dammsugit golv med hjälp av Razmus.
Om en liten stund ska vi äta nachos, sedan ska jag fortsätta med ungarnas garderob igen. Min egen får vänta tills ikväll.

2 kommentarer:

  1. Produktiv dag trots att den fick bli 'jobbfri'!
    Ha det fortsatt skönt!

    SvaraRadera
  2. Detsamma kära du. Nu är klockan halv ett och det är dags att sova. Syns imorgon. Kram

    SvaraRadera