Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?8 juli 2013

Lite damm i hörnen skadar väl inte

Just nu är livet mycket intensivt för mig och de mina. Vi kör barnen hit och dit för att de ska få ut så mycket som möjligt av sin ledighet.
I helgen hade vi två extra tioåringar förutom Razmus här och jag kan bara konstatera att det är mycket lättare att rodda tjejer än killar. I alla fall de som varit här. Killarna blev helt enkelt uttråkade och visste inte vad de skulle göra då jag vänligt men bestämt talade om att dataspelen skulle vila. Ha, ha...det tog exakt en dag innan kreativiteten vaknade. Då hade Peter gett dem förslaget att spela badminton, flyga med miniflygplan, spela fotboll, bygga koja, teckna, leka kull och mycket annat.
Gissa om det var sand och jord inne, för att inte tala om allt gräs jag hittade. Men det sögs snabbt upp av superdammsugaren. Lite damm skadar inte men det dras runt och ligger i sängar och soffor om man inte tar det direkt. 

På söndagen kom två till barn hit. En åttaårig flicka och en sexårig kille som är kompis med Hampuz och Zabine. Nu var det fullt ös medvetslös. Vi åkte till badet och stod på varsin sida för att övervaka de smås lek i vattnet. Hampuz stod på stranden och iakttog de andras lek. Han vågar inte gå i och tycker vatten är obehagligt. Även i duschen.

När kvällen kom hämtades barnen ett efter ett tills det bara var två extraungar kvar. De körde vi iväg med själva och blev kvar där flera timmar.
Klockan hann bli halv ett innan vi ramlade in här hemma. Dödströtta och mör i kroppen.

Idag ska jag städa ett företag. Många timmar tar det.
Razmus ska stanna hemma själv några timmar innan Peter kommer hem. Sonen har visat sig vara fullt kapabel till det och jag hoppas han inte spelar dataspel hela dagen. Just nu sitter han och tittar på en dokumentär om livet i en liten stad som håller på att dö ut. Ett svenskt fenomen som min hemstad råkat ut för.

Nu lämnar jag dig och åker till jobbet. Ha en bra dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar