29 juli 2013

MÅNDAG-otrohet

Jaha, så var det måndag igen.

Helgen har ägnats åt att gräva ned självbevattningskabel, fruktträd och Vresrosor. En och annan blomma slank också igenom. Vår femtio meter långa häck har blivit tätare och förhoppningsvis överlever den sommaren.
Det här med sjävbevattningskabel är så smart att jag undrar varför jag inte tänkt på det förut. Du gräver ned en speciell kabel som kostar trettonhundra pix och kopplar på en kran, sedan sätter du dig i hammocken medan vattningen görs automatiskt.
Nu har jag ju inte bara häcken. Det är en hel del blomster och buskar i vår trädgård, men det här underlättar för mig.

Solen har tvingat många träd i skogen att trilla av eller bara bli bruna. Min stora Blodhassel ser mycket ynklig ut just nu. Han fick en massa vatten så jag hoppas den kommer igen.
Jag har rensat ogräs och pillat ner plantor i en ny plantering vi gjort. Bilder kommer senare när det är klart.

Inatt skrev jag fakturor. Klockan hann bli halv tre innan jag kröp i säng. Det är så skönt att vara uppe när resten sover. Ute är det svart och ugglan hoar medan fladdermössen svingar sig dödsföraktande mig. Det är magiskt - bara jag och naturen.

Vi har pratat om otrohet i helgen, och hur det är att ha svenska vice versa utländska män.
Varför är en man eller kvinna otrogen egentligen? Är det rädsla att inte ses? Elakhet? Känslostyrt?
Och hur är det med män? Är svenskar trognare? Är det extra svårt att leva med utländska män?
Jag har varit utsatt för otrohet. Flera gånger. Av killar som jag aldrig trott skulle vara det. Killar jag levt länge med. Jag har aldrig varit otrogen. Aldrig! Det finns inte i min värld. Jag vet hur det känns att bli utsatt. Vet att livet rasar både inom mig och utanför. Glömmer aldrig smärtan när insikten vad som pågår tumlar in i hjärnan. Glömmer aldrig smärtan att höra min älskades röst säga orden.
Av respekt till mitt eget kön strulade jag aldrig med upptagna killar.
Jag lever efter devisen: Behandla andra som du vill bli behandlad själv.

Nu har klockan tickat fram till strax efter nio och jag har lite halvbråttom. Barnen ska köras till sina kompisar och jag ska jobba. Idag blir det städning.

Ha en underbar dag


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...