Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?28 augusti 2013

Städa ut en skilsmässa

Igår städade jag ett hus. En så kallad flyttstädning. Det var en man och kvinna som beslutit sig för att skiljas. De gnodde på under tiden som tystnaden byggde upp sig som en hög mur. Det låg sorg i luften och förväntan. Kvinnan sjöng lågt och jag med. Mannen var tyst...gick runt i huset. 
När kvällen kom och jag hämtat barnen kände jag en enorm lättnad - att inte vara i deras läge och över att jag och Peter kommer så bra överens och pratar mycket - om allt. Kommunikation är A och O i ett förhållande. Det har jag lärt mig för länge sedan. Tystnad stänger ut den andre, mer än när man bråkar.

Idag har jag lämnat barn på skolan och skyndat mig till macken för att tanka bensin, sedan hem och kikat på nätet plus skrivit på en novell till Jenny Bäfving. Jag går en kurs för henne, men nu över sommaren har det varken blivit bloggande eller skrivande. Jag har mest jobbat...och sovit. Ha, ha...sova ja...inatt sov jag inte. Anledningen till det var två pojkar som trängdes med mig i sängen. Jag har inte hjärta att säga nej när de kommer, men sanningen att säga hade det varit skönt att sova själv. Jag öppnade fönstret på vid gavel vid två, lade mig skafötters klockan halv tre, vaknade, vaknade, sov, sov. ja du förstår säkert vad jag menar. Lite tossigt av mig att inte lägga mig i Razzels säng, men det är samtidigt så mysigt att han, vår lilla tioåring vill ligga bredvid mig och sova. Lilleman kommer nästan alltid gående på natten. Han är inte lika varm. Nåväl, jag sov en gnutta och var lite pömsig klockan sex när det ringde.

Idag ska jag städa företag. Ett fem-sextimmars uppdrag. Efter det ska jag fortsätta städa huset från igår. Det innebär att klockan hinner landa på kväller innan jag kommer hem. Men, det gör inget, för jag bor nästan granne med huset.

Nej min vän nu ska jag skriva på novellen och ta ut hundarna innan det är dags att fara iväg.
Ha en underbar dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar