Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?12 augusti 2013

Världen=kaos

Det är måndag morgon och gässen flyger i ett v över mitt huvud medan tuppen gal hos grannen. Gräset är grönt och regnet som fallit inatt älskas av allt grönt.
Jag öppnar dagens tidning och läser om en man som dödat en kvinna bara för att han tagit beslutet att göra det.
-Det var jakt! Dyker det upp ett tillfälle som är rätt, som uppfyller tillräckligt många kriterier, så var tanken att det skulle ske, ja, säger han till Sydsvenskan.
Han mördade henne och skadade hennes vän utan att ens ha yttrat ett ord till dem. Frågan är nu: Ska han sitta av sitt straff och komma ut igen? Har en sådan här man egentligen någon "rätt" att komma ut igen? För han gör det. En dag.
Läser vidare om två unga män som dött i ett främmande land i ett krig de frivilligt gett sig in i. Är de hjältar, eller dumbommar? Varför åker en svensk till ett annat land och krigar? För att det är spännande eller kul? Jag hade en vän som gjorde det och aldrig återhämtade sig. Han sitter alltid med en vägg bakom sig, hoppar till vid minsta smäll. Skulle du åka om du kunde? 
I min barndomsstad fajtas de mot vattnet som väller in i princip överallt. Är det våra avgaser och sprayer som förstör ozonskiktet, gör så att naturen löper amok, försöker sätta sina krafter mot oss?
Justin Bieber vill köpa Neverland och bo där, hm...jag undrar hur mycket droger det cirkulerar kring honom. Han kanske blir en ny Michael Jackson, en spillra som förtvivlat försöker leva som vanligt men inte orkar med trycket. Efter att ha sett Robbie Williams show undrar jag hur han orkar göra samma sak om och om igen, i stad efter stad. Inte bara han förresten. Alla dessa artister som åker runt för att roa oss borde ha en megafamn med rosor för att de står ut. Det är nog ganska lätt att ta till droger för att orka. Nädå, jag är inte för droger, men jag har svårt att fatta hur de kan göra samma sak gång på gång på gång.

Om en liten stund ska jag till mitt städjobb. Ikväll ska vi antagligen gräva upp plantor hos en man som inte vill ha sin buskar kvar längre och skänker bort dem. Återkommer med bilder. Det lär inte bli lätt och stickigt av attan. 

Ha en fantastisk dag. Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar