Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?12 augusti 2013

En början-409

Den vita tvättlinan slingrade sig i min hand som en galen orm, tvinnade in mina smala händer och fick mig att släppa blicken på henne, den andra kvinnan i min mans liv. Jag hade gjort det - beviset fanns mitt framför mig, liggande i en underlig ställning med tungan hängande som en slips. Jag skrattade till när jag såg framför mig hur Anders skulle hitta henne. Nu var hon minsann inte så vacker den jäkla häxan. Nu hade hon fått sitt straff. Kruxet nu var att få det att se ut som ett mord begått av honom, inte mig. Faktum var att jag egentligen befann mig trettio mil härifrån, på semester med barnen. Det hade inte varit så lätt att smita ifrån dem, men min älskade mamma hjälpte mig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar