Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?17 september 2013

En början-443

"Jag har en gåva till dig", sa kvinnan som var starkt sminkad och hade långa, mörka flätor. Hon sträckte fram handen till Hanna och tog den. "Följ med."
"Jag får inte lämna skolgården. Mamma..."
"Det går jättefort", fortsatte kvinnan och föste undan Amanda som kom springande. "Du kan inte följa med. Det är bara jag och..." Hon vände sig mot Hanna och satte sig på huk framför henne. "Vad var det du hette nu igen? Åsa? Rebecka?"
"Hanna", sa Hanna och bet sig i underläppen. "Går det fort? Jag får inte komma för sent till lektionen."
Kvinnan tittade på Amanda och tog ett hårt tag i Hannas hand. "Du hinner knappt blinka innan vi är tillbaka. Men, om du inte vill hittar jag säkert någon annan flicka som skulle bli glad", fortsatte hon och gled med blicken över barnen på skolgården.
Hanna fingrade på knapparna på den röda tröjan och huttrade till. Kvinnan såg ofarlig ut och mamma hade sagt att Hanna skulle akta sig för män, inte kvinnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar