Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?13 oktober 2013

En början-468

"Har du vattenflaskan med dig?" frågade Rita och gjorde allt för att inte visa Malte hur nervös hon var. "Det finns inget vatten där ute, det vet du va?"
"Mamma...snälla...", suckade Malte och höll upp en svart vattenflaska med stor vit text på. "Vi har en hel dunk i baksätet."
"Lilla gubben måste du verkligen åka? Det är så långt bort och det finns säkert vargar och..."
"Mamma, sluta...förresten heter det Schakaler, inte vargar."
"Malte, älskling...jag...ni..." Hon lade händerna över ansiktet och snyftade: "Varför måste du och Lasse åka ut i öknen? Går det inte lika bra här i Sverige? Ni kan..."
"Nu får du väl för i helvete ge dig morsan. Jag har betalat en jäkla massa pengar för att göra det här och kommer hem om en månad. Bara för att du väljer att sakta kvävas av hemmaliv måste inte jag göra det. Du skulle må bra av att komma ut någon gång. Glömma farsgubben. Han är för faan död!"
Rita tog bort händerna och studerade sonens ansikte. Den breda munnen som hade lätt till skratt var ett arv från Niklas och de grova händerna som fixade det mesta i teknisk väg likaså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar