Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?26 oktober 2013

En början-481

"Ser du färgerna?" säger Rolle och häller ut glaset med vatten över bordet. Han gnuggar penseln mot först den vita, sedan den röda kakan och duttar penseln i vattenspegeln på bordet. Färgerna flyter in under kakfatet och kopparna, fastnar i det lilla fatet och klamrar sig fast.
"Mamma blir galen när hon ser det här", säger Tony lågt.
"Man kan inte bli något man redan är", muttrar Rolle och gnuggar penseln hårt i den gröna färgen. Han låter sedan färgen doppa ned bland det andra.
"Mamma är inte alls galen", säger Tony med hög röst och tittar mot dörren när den glider upp. 
I dörröppningen står Cecilia. Hon är klädd i ett tunt, rött nattlinne och gnuggar sig i ögonen. Utan att säga ett ord till hälsning går hon fram till rullen med hushållspapper och drar ut en lång remsa av papper, som hon sedan slänger över pölen på bordet.
"Måste du jämt förstöra allt?" muttrar Rolle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar