Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?26 oktober 2013

Pyssel och knåp-ebokstillverkning

Hur var din uppväxt? Hade du en mamma som pysslade med dig? Eller föredrog hon att du lekte för dig själv eller med dina kompisar?
Jag hade en mamma som älskade att pyssla och gärna lekte med mina pappersdockor. Hon gjorde gipsfigurer, lekte med modellera, tecknade och mycket mer. Hon var och är en mycket närvarande mamma, idag också mormor som både läser och sjunger med sina barnbarn.

Nu ska hon komma till oss en hel vecka. Jag kan nog inte vara hemma hela veckan, men tänker försöka att ta lite ledigt. När jag städade hos min senaste kund Dorit som är en riktig pysseltant, öste hon över mig, eller rättare sagt mina barn, mängder av pysselböcker. Du vet de där som är fyllda av tips på sytrådsgubbar, filtdjur och massor, massor av annat.
Efter en sen kväll orkade jag inte ta in böckerna från bilen igår kväll, så nu ska jag lyfta in dem till barnens bokhylla som redan är bräddfull av sagoböcker. Jag har haft två fantastiska dagar med Dorit samtidigt som jag städat hennes hus. Hon har lärt mig jättemycket inom allt möjligt. Nu är det snyggt i huset inför visningen, och jag har blivit rikare både pengamässigt och vetandemässigt.

Imorse vaknade jag av att hundarna skällde. En fiende stod ute på tomten - en främmande katt hade dristat sig till att kliva över tomtgränsen. Zilla kastade sig mot fönstret och gjorde allt för att komma ut, Zally, vår katt stod några meter från den med ryggen krökt och tjock svans rätt upp i vädret. Hon var arg, men också rädd.
Snabbt som ögat drog jag på mig onepiecen och rusade ut till undsättning. Jag stampade i backen och fräste som en katt. Zally såg mycket nöjd ut när hon kom fram och strök sig mot mitt ben. "Min matte. Mitt revir", såg hon ut att säga.
Det regnar idag, sådär litegrand, bara så att man blir fuktig, fjölar, som det heter i Hälsingland. Perfekt väder att städa i, eller...rättare sagt göra i ordning. Alla kläder som tvättats i veckan ska in på sina respektive platser. Jag hoppas få med barnen i det, men...hm...jag vet inte jag. Just nu spelar Raz och Hampe på datorn och Zabine tittar på tecknat. 

Läser en bok om barn med koncentrationssvårigheter just nu och försöker sålla utan att döma. Om några minuter ska jag stänga datorn och ta itu med livet. Vill så gärna skriva, men hinner inte. Men ikväll - då ska jag vara författare.

P,s Är du intresserad av att lära dig göra E-bok? Teuvo Lahtinen kan hjälpa oss. Eventuellt via webb, annars in real life. 

Ha en underbar dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar