Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?6 oktober 2013

Hemmajobb - mys

Sommaren har försvunnit och träden ändrat färg. Blommorna som prunkade i mina rabatter är bruna och tråkiga. Äppelträdets sista frukter plockas ned av hungriga älgmunnar på natten när vi sover. Det ser vi på det gröna, blöta gräset när morgonen gryr.
På nätterna och tidiga mornar vilar en gråvit dimma tätt över marken.
Det är höst och snart kommer snön.

Igår höll jag på hela dagen med att plocka upp vinterkläderna medan Peter isolerade vår nya hall som har stora glipor mellan brädorna.
Det tog hela dagen att sära på kläder, stövlar, kängor, vantar, mössor och annat. Kläderna är delvis urväxta och måste ersättas med nya. Barnens fötter har växt.

Det var skönt att få pyssla med mitt egna, slippa arbetskläder och istället gå i onepiece hela dagen.
Du har väl köpt en sådan inför vinterns skrivande? Om inte, köp en. Jag var emot att bära en sådan, men fick helt omvärdera tanken när Peter mer eller mindre tvingade mig att köpa en. Nu har jag tre.

Jag fick en leverans med barrotade rosor i fredags och planterade dem igår på olika platser i vår trädgård. Samtliga blommar hela sommaren. Det ska bli mycket intressant att uppleva det. Klippte också ned krusbärsbuskarna som är både gamla och tråkiga. De sticks rejält kan jag meddela.

När jag stod på knä i landet kom plötsligt en människa gående genom skogen. Stor glädje. Det var Rita, barnens barnvakt som vi inte träffat på flera månader. Resten av kvällen ägnades åt prat, prat och prat. Dessemellan åt vi tårtan som passande nog inhandlats och lagts i frysen.
Vid tolvsnåret på natten körde jag hem henne till Flemingsberg. Vi såg massor av rådjur, en räv och en hare skuttade över vägen.

Idag sov jag tills klockan halv tio. Det har jag nästan aldrig gjort. Vaknade av att magen morrade och Monster highflickorna skrek. Barnen tittade på senaste filmen. Peter isolerade hall igen.
Alldeles strax ska min morrande mage få mat och efter det ska jag fortsätta hänga in vinterkläder i garderoberna. 
Ha en fantastisk dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar