Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?2 november 2013

En början-487

Farmors röda pelargoner var berömda över hela stan. Hon hängde dem varje vår på balkongen och ställde ett litet körsbärsträd intill. Blommorna lockade till sig både fjärilar och bin.
Väl medvetna om farmors frukostvanor placerade ett antal gröna finkar sig på det lilla träbordet och väntade på en smula eller två. På ett klädstreck över balkongen hängde farmors vita trosor och korsetter. Ofta stannade folk nedanför balkongen och tittade upp mot farmor som vinkade glatt. Väggarna var täckta av gröna växter av alla de slag och på fönstret hade hon klistrat fast en svart siluett av en fågel. När frukosten var över lämnade hon tallriken kvar och stängde dörren noga, sedan stod hon med näsan tätt mot glaset och tittade på fåglarna som åt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar