Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?29 november 2013

En början-510

Änkan Siegler hade länge haft för vana att placera sig på nedersta trappsteget varje morgon och satt sedan där med drömmande blick och en halv otänd cigarrett mellan fingrarna. Kakorna hon åt varje natt hade börjat synas runt magen och ölburkarna som tömts på sitt innehåll stod travade på varandra ute i hallen. Änkan drog morgonrocken tätare runt sig och nös.
"Atschi", sa en mansröst.
Änkan Siegler tittade snabbt åt det håll rösten kom från, men såg ingenting.
"Äh, jag har väl hallucinationer", muttrade hon och öppnade ölburken hon höll i handen. Det bubblade upp öl över handen och ned på trappsteget.
"Psch", sa mansrösten.
Nu blev änkan sur. Vem var det som jävlades med henne och hur vågade han göra det. Såg han inte att hon var upptagen? Att hon hade sorg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar