Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?28 november 2013

En början-509

Det var kärlek vid första ögonkastet. Allt stämde. Jag älskade den mörka färgen och ville prova på att umgås med min förälskelse. Jag satte mig ned på bänken inne i lokalen och bad om hjälp.
"Vilken storlek behöver ni?" frågade mannen och mötte min blick. 
"Trettioåtta", sa jag andäktigt och blundade en sekund innan jag tog emot stövlarna. Lädret doftade underbart och när fingertopparna nuddade den sträva ytan skrek jag högt inuti mitt huvud. De skulle bli mina. De måste bli mina. Jag försökte diskret att kolla hur mycket de kostade och blev mer och mer desperat när jag inte hittade någon prislapp.
"Tvåtusenfemhundra", sa mannen och puttade upp glasögonen som åkt ned till nästippen. "De kostar tvåtusenfemhundra kronor."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar