Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?4 december 2013

En början-515

Porlandet från bäcken ekade genom skogen och jag fylldes snabbt av bilder hur jag och Joakim låg omslingrade i gräset. Han var en man. En riktig man. Ingen pojke som de andra jag dejtat och snabbt tröttnat på. Joakim lämnade man inte. Det hade jag fattat snabbt. Första gången vi träffades berättade han om den förra flickvännen som försvunnit spårlöst och snabbt lagt till "Hon ville göra slut med mig den slynan", efteråt. Han skrämde mig och attraherade mig. Ofta när jag läst om kvinnor som dejtade kriminella hade jag undrat varför de gjorde det. Nu visste jag - det var spännande. Vilken dag som helst kunde din dörr kastas upp och ett gäng hejdukar dyka upp. Hade du tur överlevde du - om inte...ja då dog du.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar