Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?10 december 2013

En början-520

Jag svor högt när en gren knäcktes under min ena fot. För att vara säker på att de inte hört mig smög jag fram lite, lite till. Det var nästan så att min andedräkt nådde fram till dem. Brasans knastrande dolde kamerans surrande och jag hoppades att batteriet inte skulle ta slut innan allt dokumenterats för eftervärlden. Jag hade satt fast den högt uppe i trädet och zoomat in männen som satt hopkurade tätt intill brasan. De sa inget till varandra, bara drack ur flaska efter flaska och slängde den mot klippan med ett högt klirrande. Jag såg på deras häftiga rörelser att de var irriterade och kände kalla kårar krypa längs ryggraden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar