Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?1 januari 2014

En början-536

Den lilla leksaksbilen åkte längs trottoaren och fortsatte in på trädgårdsgången längst ned, rullade sakta in under solstolen där Hector lagt sig och nu sov med lugna, djupa andetag. Bilen tystnade och stod stilla några sekunder innan den...exploderade. Hector liknade en trasdocka när han flög upp i luften och splittrades i tusen bitar. Fyllningen i stolsdynan spreds över marken och blandade sig med kroppsdelar och blod. Metallbitarna från stolen flög ned i poolen med ett högt plaskande och satte sig som spjut i planteringen av röda rosor.
Jari tittade åt båda sidorna innan han startade sin bil och gled nedför gatan och försvann runt hörnet. Mette skulle säkert välja honom nu när Hector inte längre fanns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar