Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?31 december 2013

En början-535

Jag målade min dotters naglar med lila nagellack, prydde hennes hår med små, vita blommor, och band ett blått sidenband runt det ljusa, långa håret. Allt för hans skull, den som i framtiden skulle bli hennes man. En främling som flyttat till vår stad och öppnat en bokaffär. Hans röst var hög och stark, kroppen smal och lång. De var ett vackert par med framtiden liggande framför sig. Alicia lyfte glaset med vin till sina läppar och skålade tyst. Jag och hennes pappa hade trott att vi skulle få behålla vår älskade unge hemma för alltid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar