Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?21 januari 2014

En början-551

Olof slet till sig jackan som hängde över kökssoffan och drog upp ytterdörren så häftigt att den slog i fönsterkarmen. Han tänkte inte stanna en minut till i det här huset. 
"Du kan inte bara smita så här", sa pappa lugnt."Olof, för i helvete. Vi är en familj."
Jo visst var de en familj, tänkte Olof och tog ett steg ut. Kylan slog emot honom och han drog ihop jackan. En trasig familj, fortsatte han tänka och vände sig mot dem. Pappa hade blivit gråhårig och storebror Johan såg trött ut. Mamma stod kvar i sovrummet där de börjat bråket. Hennes hår var stripigt och byxorna hade fläckar överallt. Armarna hängde längs sidorna och hon grät stilla.
"Kom nu", sa pappa och lade en hand på Olofs axel.
Handen brände genom tyget och Olaf ville krypa in i hans famn, men kunde inte. "Om jag ska överleva måste jag bort härifrån", mumlade han och mötte pappas blick. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar