Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?2 februari 2014

En början-563

Lillan drog filten över huvudet och satte in fingrarna i öronen. Det dova ljudet från föräldrarnas högljudda diskussion trängde sig ändå in, och orden de skrek snurrade i huvudet på henne. 
"Och hur tror du att du ska klara dig? Du, som inte ens har ett jobb."
"Jag klarar mig nog, och Lillan tar jag med mig. Du kommer aldrig mer att få träffa henne."
"Ha, som om du skulle kunna hindra mig att träffa min dotter. Mamma varnade mig för det här. Hon såg direkt vilken falsk hynda du var. Hon varnade mig gång på gång, men jag lyssnade inte, mitt arma fä.
"Din mamma har knappt träffat mig, så hur kan hon döma mig. Hennes globetrotterliv gör att hon sällan träffar oss, eller Lillan. Din mamma är världens sämsta mormor. Det är tur att det finns Skype."
   Lillan lade sig på sängen och lade kudden över huvudet, samtidigt tryckte hon in fingrarna i öronen. Hon ville inte höra mer. Kan de inte sluta, tänkte Lillan och blundade hårt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar