Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?4 februari 2014

En början-564

Planet svepte över ett fält med risplockare. Männen bar kepsar med loggan från oljeföretaget och kvinnorna hade svept sjalar med samma logga över sina smala höfter. Då och då vaggade kvinnorna till barnen som låg i skydd av skuggan under en palm. Vattnet nådde dem upp på anklarna och solen gassade.
Männen som satt i planet var vitklädda och hade en varsin cigarr i mungipan. En av dem skrattade, och pekade på en man med famnen full av ris. "Kan ni fatta att man kan få mat ur det där?"
En man som satt längst bak i planet lutade sig närmare fönstret. "Det är fantastiskt att något ätligt kan komma ur den där sörjan. Visste ni att det heter sumpris och att det finns över åttio sorter ris i världen. Åttio stycken. Om vi kan få fart på produktionen på bara några stycken, blir vi rika."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar