Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?6 februari 2014

En början-566

En naken, ung pojke stod lutad mot fönstret med en klubba i munnen och handen över sitt organ som ett skydd. I fönstret på andra sidan stod en flicka i femtonårsåldern och fnittrade. Så hade de stått varje kväll i snart ett år nu, och ingen vågade ta det magiska steget att vinka.

Hanna vände sig bort och ropade till sin lillasyster att komma. De var ensamma hemma igen. Pappan hade lämnat huset redan klockan två och mamma hade gått på kvällen. Teater, tänkte hon och såg framför sig hur föräldrarna stod på scenen och läste replikerna de brukade öva på kvällarna. Jag ska också bli scenartist. Hon tog några steg fram mot fönstret igen och gick upp på tå, väl medveten om sin graciösa rörelse. Den tunna kjolen rörde sig när hon gjorde en, två, tre piruetter efter varandra. Fönstret var hennes scen. Det var där hon vågade allt som hon inte vågade i vanliga livet.
Systern satte sig på golvet och följde Hanna med blicken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar