Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?11 februari 2014

En början-571

Jag bröt sönder gemet och gjorde en fyrkant av det, fortsatte med nästa, och nästa, och nästa, tills de låg i en hög på skrivbordet - obrukbara. På ett mycket enkelt sätt hade jag illustrerat hur jag kände mig. Orden var för länge sedan alltför små, och när jag försökte äta, smakade allt vadd.
Du, min älskade skulle aldrig mer sitta vid köksbordet med oss andra och äta frukost. Du skulle inte heller följa med oss ut till landet och njuta av svanarnas parningslek ute på vattnet.
I fortsättningen var det bara jag och barnen som kunde ro ut på den blanka sjön, och sitta där medan vattnet kluckade mot båten. Storlommen som vi hört varje kväll när vi sov i stugan kunde inte längre nå ditt öra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar