Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?10 februari 2014

En början-570

Första veckan i december började alltid paniken. Att Jonas inte skulle komma som han lovat, och att Desiree skulle avboka besöket dagen före. Julafton var inte längre en familjehögtid med frid och kärlek i det gula huset på Sköldgatan 5. Skilsmässan från Kalle hade inneburit mycket bråk från barnens håll, och de höll henne skyldig för det som hänt. Trots långa telefonsamtal kunde de inte riktigt förlåta henne. Att Kalle veckan efter att skilsmässan var klar presenterade sin nya fru förändrade ingenting. Det stod skyldig med stora bokstäver i Lisas panna. Mamman - madonnan fick inte vara otrogen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar