Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?13 februari 2014

En början-573

Den magra katten strök tätt utanför husknuten. Hon letade mat och hade gjort det i flera timmar nu.
En dörr öppnades in till huset och en liten pojke kom ut. Han satte sig på huk och lockade på henne. I handen hade han två köttbullar.

Jag stod som vanligt vid mitt fönster, tre våningar upp, och visste inte riktigt om jag skulle agera eller inte. Egentligen borde jag springa ned och stoppa katten från att ta det pojken sträckte fram. Kött-bullarna var nämligen preparerade med råttgiftet vår vaktmästare lämnat nere i trädgårdsboden. Av en händelse såg jag tidigare när han gjorde det, men förstod inte riktigt vad som utspelade sig framför mina ögon. Inte förrän jag med hjälp av kikaren kunde läsa texten på burken. Det fanns dock ett stort problem. Mina skröpliga fötter skulle aldrig klara av att gå nerför trappan, och hissen var som vanligt sönder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar