Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?14 februari 2014

En början-574

Jag och lillebror stod stilla och tittade in i skogen bakom vårt hus. Mamma sa alltid att det bodde troll där, och att vi inte fick gå in, men jag visste mycket väl vad som befann sig på platsen. Mina föräldrar trodde att jag inte hade sett dem, men ack så fel de tänkte. De små minimänniskorna visade sig varje kväll för mig utan att ha vetskap om att jag såg dem. När natten kom passade de på att leka med mina och lillebrors leksaker. Nallarna fick plötsligt liv, och bilarna som saknade motor for i full fart över golvet i vårt rum. Helikoptrarna jag och pappa satt ihop och målat omsorgsfullt, smattrade upp i luften och flög omkring i natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar