Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?16 februari 2014

En början-576

Vargen smyger över snötäckt mo och sätter sig på snön. Han vänder nosen mot månen och ylar högt. Det ligger rimfrost på pälsen och han är så mager att revbenen sticker ut. Natten är på väg att gå över till gryning, men han har fortfarande inte hittat något ätbart. Det klirrar om tassarna när han rör sig. Vattnet han gick genom har nämligen frusit till is. Med slutna ögon vänder han sig upp mot månen igen, och ylar så högt han kan. Rädslan har successivt ersatts av beslutsamhet, men hittills har det inte gett något resultat och det börjar bli akut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar