Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?28 februari 2014

En början-587

Bussen svängde in under en bro och saktade farten. De andra passagerarna sov eller satt och pillade med sina mobiler. Emellanåt hördes ringsignaler och låga samtal. Oftast handlade de om vad som skulle handlas och matsedeln för dagen.
Något rullade fram under mitt säte och jag böjde mig ned för att plocka upp det. Några trådar stack ut från det spolformade paketet och jag kunde se var och en av dynamitpinnarna. En megasekund senare insåg jag vad det var, och flög upp från sätet. Tungan satt fast i gommen, och jag fick inte fram orden.
När det äntligen släppte, skrek jag i falsett: "En bomb. Det är en bomb i bussen!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar