Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?13 mars 2014

En början-596

Mannen som satt i stolen framför mig lutade hakan i näven och drog om och om igen i sitt långa ljusgråa skägg. Staven som för tillfället befann sig i hans hand, nådde från golvet, högt över huvudet på oss alla. Manteln av blänkande guld fick oss att kisa när solen nådde den. Bakom honom hängde en stor blank sköld av mässing med tre spiraler inristade. Jag var tvungen att blinka några gånger för att inse att han inte var levande. Eller...var han det?
Mira, som var den tuffaste av oss, tog ett steg fram och bugade djupt. "Var hälsad käre ande, eller vad du nu är. Vi har sökt dig både länge och väl."
En man kom gående ut genom en dörr jag hittills inte sett. Han skrattade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar