Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?29 mars 2014

En början-608

"Är flaskan halvfull eller halvtom?" sa Roger och drog handen genom det tjocka, mörka håret. Han lade handen på Ellys axel och flinade. 
"Det är väl den eviga frågan", sa hon lugnt och borstade bort hans hand. "Det kanske är dags att gå hem?" fortsatte hon och suckade. Att vara personlig assistent var oftast roligt och intressant, men i de här stunderna när hon såg hur en person gick ned sig, mådde hon dåligt. Det var närmast en befrielse att gå hem de dagarna. Ändå gnagde det i bakhuvudet att hennes kund säkert öppnade ytterligare en flaska när han kom hem, och pimplade i sig alltihop innan natten bytts ut till morgon.
Roger sträckte sig över bordet och tog upp en röd ros ur vasen som stod där. "Varsågod, den här är till dig."
Elly log mot honom och lade handen på bordet med handflatan uppåt. Allt var mycket enklare med de andra, de som inte fångat hennes hjärta. Hon svalde flera gånger och mötte hans blick. "Tack."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar