Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?31 mars 2014

En början-610

Utsikten från bron kändes som en boxning i magen. Bilarna liknade inget jag tidigare sett. De var stora som skepp, och neonljusen blinkade frenetiskt över scenen av liv. Här skulle jag alltså spendera tre hela år. Mamma och pappa hade kallat mig galen, och Tobias, han drog samma natt. Jag var singel, tjugo fyllda och hungrig på livet. Taxichauffören bromsade in för att släppa fram en polisbil som kom åkande i full fart. Sirenerna dunkade mot trumhinnorna och jag lade mina händer som ett lock för ljudet. Mina fyra resväskor låg i baksätet och det kvillrade i kroppen av lycka. Äntligen, skulle det vara jag som skickade hem vackra vykort och jag som var den frånvarande. Efter åren med Tobias var jag luttrad, men någonstans hade jag tydligen ändå längtat efter ett annat liv än att ständigt vänta på honom när han reste runt jorden. Sjöman - bara ordet väckte ångest i mig. Aldrig mer skulle jag gråta av ensamhet. Aldrig mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar