Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?5 april 2014

En början-614

Det var året då Tom brukade åka med tunnelbanan mellan stationens ändpunkter. Fram och tillbaka hela dagen. Han tyckte om att stå i vagnen längst bak, känna att efter honom fanns inget. Ett steg ut och allt skulle vara över, eller inte. Han hade sett i dagstidningarna att de som kastade sig framför tunnelbanan överlevde, men med hemska skador. Med händerna mot den kalla rutan såg han landskapet rusa förbi. Färgerna flimrade inför ögonen, rött, gult och grönt, ibland blått. Folket på perrongerna stod i klungor när tunnelbanan åkte in. De trängdes och tryckte på för att komma in först. Ljudet från bromsarna fick honom att reagera instinktivt, lägga händerna över öronen och grimasera av smärta när det nådde den tunna trumhinnan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar