Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?8 april 2014

En början-617

Metreven nådde knappt upp till bron. Miranda lade sig ned på mage och tryckte ut huvudet under det murkna träet. Det hisnade i magen när hon tittade ned på vattnet nedanför, men samtidigt ville hon inte visa de andra vilken fegis hon var. Långt därnere såg hon flötet ligga och guppa. Åh, om hon ändå kunde få napp snart. Det värkte i armen som hon sträckte ut och det kliade i fingret där hon knutit fast reven. Ena foten hade somnat och en envis mygga stack henne om och om igen i ansiktet.
Där,  hoppade flötet till, och där, och där dök det.
"Mirran, du har napp. Skynda dig", ropade Andrea. Du tappar den annars."
Miranda drog åt sig armen och vevade upp reven runt den. En liten fisk hängde i luften. Kroken satt fast i läppen på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar