Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?14 april 2014

En början-621

"Visst är det typiskt att han kommer in till vår tomt, samma dag som jag står på en stege och slipar väggen på garaget, intäkt i damm. Av alla dagar väljer han just den dagen."
Mimmi skrattade
"Det är inget att skratta åt", fräste Linda och satte upp sitt långa, ljusa hår i en tofs. Jag hade pappas gamla snickarbyxor och ett slitet linne på mig. Manuel tittade på mig som om jag var något katten dragit in. Naturligtvis var han inte där för min skull, han och brorsan har blivit kompisar. Jag har kämpat så för att Manuel ska se mig, men inte så som han gjorde då."
Mimmi kramade om henne och drog lekfullt med handen genom henne lugg. "Äh, det är säkert ingen fara. Det är väl bara charmigt?"
"Åh, vad du är jobbig. Fatta att jag har trånat efter honom över ett år nu. Ett år."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar