Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?15 april 2014

En början-622

Stående vid fönstret, eller rättare sagt gluggen, såg jag att fullmånen sken över isen. En skugga lösgjorde sig ur skogen och rörde sig mot åteln jag lagt ut. Jag darrade av upphetsning och kände att det rann något utefter ryggen trots att det var iskallt i det lilla utrymmet. Långsamt höjde jag bössan och siktade. Vargen nosade på rådjuret och fnös. Jag såg de gråa, lurviga öronen röra sig oroligt och slutade andas. Skulle han ta betet, eller?
Då satte han sig ned och höjde nosen mot himlen. Ylandet skar genom märg och ben på mig, men jag vågade inte röra mig. Ett antal skuggor kom farande i full fart över isen och kastade sig morrande över rådjuret, slet stora köttbitar från det och ställde sig en liten bit ifrån. Knakandet från benet på det stackars rådjuret ekade över isen mot mig. Kojan jag befann mig i låg bara en meter från marken och jag kände mig plötsligt mycket utsatt.
Som på en given signal rusade vargarna mot mig. Deras käftar var blodiga och tänderna glimmade i månskenet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar