Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?22 april 2014

En början-629

Det var ingen hemlighet som måste hållas dold för någon, inte heller var det en sak som måste gömmas, men orden jag hörde den där hemska vinterdagen, tidigt i januari hade vänt mitt liv upp och ner. Medan stormen rasande plockade med sig både folk och fä, rev tak från hus diskuterade min make och en kvinna mig. Allt jag någonsin varit plockade isär i små, små bitar utan att ha en aning om att jag stod utanför och lyssnade. Mitt långa, mörka hår som jag stolt burit i åratal, ratades ned till att likna ett häxburr, mina lena händer som jag vårdat ömt kallades för sketna kontorsnävar, och huset jag byggt upp med hjälp av kärlek och massor av pengar, mina föräldrars pengar, kallades för ruckel och svinstia.
Med ett svett hjärta och kramande hjärta tog jag mig in i min kammare och lade mig på sängen. Att min man hade andra, det hade jag för länge sedan förstått, men att de såg ned på mig och det jag gjort, det gjorde ont.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar