Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?7 maj 2014

En början-641

"Hur gör man", sa Linda och drog i en av de svarta trådarna. "Är inte det här farligt?"
Jag funderade några sekunder på att tala om vad jag egentligen arbetade med, men slog snabbt bort sådana tankar. Det var lika bra att hon inte visste något. I hennes värld jobbade jag på posten som lantbrevbärare, och de gånger jag inte kom hem förrän framåt morgonkvisten jobbade jag helt enkelt extra i sorteringen. Olyckligtvis hade hon kommit hem tidigare än jag räknat med, och hittat det jag höll på att sätta ihop. Förhoppningsvis skulle hon inte tänka mer på saken, och glömma synen, men det såg mörkt ut. Jag hade fått ett problem. Ett stort sådant. Yppade Linda en enda stavelse om det jag gjorde skulle vi nog inte överleva månaden. Eller ens dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar