Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?8 maj 2014

En början-642

Små, smala, vita pappersremsor som noggrant revs max tre centimeter breda. Anna hade nu hållt på i två dagar med projektet. Hennes egna projekt. De andra idéerna hon haft låg utspridda på gräsmattan utanför, fladdrade i vinden. Grannen såg med motvilja på henne, det såg hon nog, men låtsades inte om. Det var hennes tomt, och hennes uppfinningar.
Först hörde hon inte knackningen. Var alltför inne i det hon gjorde. När knackningen ökade till ett hårt bultande, tittade hon upp och såg ett ansikte genom glaset i dörren. Han bar en röd mössa och såg mycket arg ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar