Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?18 maj 2014

En början-650

Det var midnatt med endast en smal bit av månen synlig. Mörka skuggor spelade över gatorna och ljudet från mina klackar följde mig. Jag hade placerat nycklarna mellan fingrarna som min farmor lärt mig, ifall någon händelsevis skulle våga överfalla mig. Doften från restauranger och pubar nådde mina näsborrar. Hungergurglet störde mig och jag vägrade göra något åt det.
En man kom ut från en port som gränsade till gatan och gick visslande ut framför mig, så nära att jag kunnat ta på honom. En tung svettdoft fick mig att rynka på näsan och sacka på stegen.
"Ta följe med första bästa", rådde alltid min mamma mig, och jag lydde nästan alltid hennes råd. Min gitarr låg i fodralet jag bar på ryggen och jag kunde fortfarande höra Stefans piccoloflöjt. Jag funderade ofta på att be honom om privatlektioner, men vågade inte fråga. Inte ännu i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar