Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?24 maj 2014

En början-655

Bordet hade täckts av mat. Det stekta fläsket dröp fortfarande av fett och äggen som någon skivat låg tätt efter varandra. Den gröna melonen var skivad och kniven satt fortfarande kvar i den sista delen. Det stod tre kannor juice fyllda till brädden. Brödet som låg snyggt upplagt på en skärbräda av ljust trä såg hembakt ut, och små, runda tomater låg strategiskt utspridd runtom.
Jodå, det skulle nog bli en praktfrukost idag. Frågan var nu vem av de andra som skulle komma först. Var det månntro Katja, som den pedant hon var, eller kunde det eventuellt bli Patrik, vår guide på resan, snygg så man kunde gråta och tydligen upptagen efter vad jag kunde se på fingret. En vit skugga skvallrade om att han antingen var förlovad eller gift, eller kunde det vara skild, eftersom ringen inte satt där längre?
Restaurangen var byggd på klippan och de våghalsigaste gästerna satte sig där jag nu satt. Jodå, det hisnade i magen, men läget passade mitt nuvarande humör perfekt. Jag satte mig vid bordet längst ut mot stupet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar