Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?31 maj 2014

En början-658

"Varför ska vi ens bry oss? frågade en av de anställda på hemmet. "Han skiter ju uppenbarligen i oss."
"Sådär kan du inte säga", sa Lena upprört och såg den unga pojken komma smygande nere vid muren. Hur skulle du själv reagera om något dylikt hände dig? Har du förresten inget hjärta alls? Pojken mår dåligt och behöver vår omvårdnad, punkt slut."
"Du har läst för många psykologiböcker", muttrade mannen och gick in i det stora, gula huset igen. "Ropa på mig när han kommer tillbaka så ska jag läsa lusen av honom."
Lena skakade på huvudet åt pojken som tog ett steg ut på trädgårdsgången. Hon vinkade åt honom med handen att han skulle backa tillbaka till buskarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar