Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?30 maj 2014

En början-657

"Jessy", ropade Lars och öppnade brevlådan. "Jessy älsklingen min. Vart har du tagit vägen?"
Han drog upp huvan över huvudet och knäppte igen regnrocken. Nu hade hundjäkeln varit borta i tre dygn utan ett enda voff till svar, tänkte han.  Hur länge kunde en hund överleva i den här kylan? Två dagar, tre, kanske fyra, fem. Och utan mat. Eller, fångade hon en råtta som kattskrället? I hungerspanik?
En bil närmade sig och saktade in för att inte stänka ned honom. Så fort den passerat ökade den farten och for snabbt vidare.
"Jessy, hjärtat", ropade Lars och gick mot trappan till huset. Han lade handen mot dörren för att skjuta upp den samtidigt som ett ljud hördes från skjulet i trädgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar