Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?2 juni 2014

En början-660

Det luktade vedervärdigt. Ungefär som rutten fisk blandat med tinner. Det nöp till i näsan som om någon vridit om den med två fingrar. Sved som om någon stuckit in en lång nål i gången och tryckt till. Tårarna rann på oss, mina kamrater och mig. Vi låg tysta och väntade på att männen skulle gå, kände hur vätskorna från de som låg över oss rann ned över våra kroppar, drogs in i tyget på våra kläder. Att ligga så och inte ens få hålla för näsan, kräkfärdig på gränsen till att svimma fick mig att ta ett beslut - jag skulle bort från det här landet, kosta vad det kosta vill. Jag skulle så långt bort från det här landet att jag aldrig skulle ha råd att åka tillbaka. Aldrig, aldrig, aldrig mer.
    Hasandet av skor över gruset fick mig tillbaka till verkligheten, det bittra, mycket farliga nuet. Männen patrullerade runt högen av lik vi låg under, om och om igen. De var som sniffande hundar, redo att skjuta om vi skulle röra oss, spejade över liken med svarta, kalla ögon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar