Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?21 juni 2014

En början-672

Midsommardag. Fältet som igår varit fyllt av festande människor stod nu tyst och öde. Det låg flaskor, och fimpar precis överallt. Att låta den där festarrangören låna vår hage hade varit en lyckträff ekonomiskt, men om man skulle se på effekten ville jag mest gråta. Min häst skulle nog aldrig mer kunna gå här. Flaskor låg krossade mot stenarna vi brukade använda för att komma upp på hästarna, och mammas älskade Klematis låg trampad mot backen. Staketet vi idogt målat vitt inför festen var delvis trasigt och det syntes att någon släckt cigarretter mot träet.
Ett ensamt tält stod i skogsbrynet några meter från hagen. Jag såg ett huvud sticka ut genom öppningen och gömde mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar