Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?22 juni 2014

En början-673

Sittande på bryggan såg jag hur ringarna i vattnet närma sig min fot. En fisk hoppade upp och slog med stjärten mot vattenytan när den föll ned igen. Näckrosen jag riktat mig in på var inte långt bort nu. Växten gungade när jag reste mig och slog med båtshaken mot den. En, två, tre gånger tog jag sats och hackade den skarpa spetsen mot stjälken. Om jag bara kunde få av den skulle resten säkert lösa sig av sig själv. I värsta fall fick jag väl hoppa i vattnet, även om det kändes ganska kallt och såg äckligt mörkt ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar