Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?24 juni 2014

En början-675

Jag hade aldrig någonsin sett något liknande. På bron låg platta, gråa stenar placerade efter varandra, och istället för ett avslut, delade sig bron i två delar som fortsatte in genom en avlång, hög dörr. Det underliga var att jag såg två olika scenerier genom dem, i den ena såg jag snö på marken och i den andra sommarblommor och en vit fågel som seglade högt uppe i luften.
Jag stannade och tvekade mellan vägarna. Långt under mig såg jag vatten, svart forsande vatten. Emellanåt kom stora stockar drivande och slog mot varandra för att sedan studsa mot kanterna.
Jag bestämde mig för att gå mot dörren med sommar och tog av mig stövlarna innan jag steg in. 

Dörren knarrade och en flock röda fåglar flög upp. Gräset kittlade mot fötterna och jag drog in doften av sommar. Långt borta såg jag ett slott. 
Dörren stängdes med en smäll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar