Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?25 juni 2014

En början-676

En molnfri himmel, en lång labyrint med gröna tillklippta hasselbuskar som någon gjort, och Magnolia som doftade. Egentligen var det inte min mening att smita från jobbet, men synen av den oändliga labyrinten gjorde mig nyfiken, och väl i den kunde jag inte låta bli att följa gången. Här och där satt små gula och röda blommor av okänd art.
Ett susande fick mig att titta upp mot himlen. "En häst", utbrast jag och gnuggade ögonen. "En livs levande häst."
Den gnäggade och kastade med huvudet som om den svarade. Runt djuret virvlade det av olikfärgade stråk och på var sida om den satt två rosa, genomskinliga vingar.
"Vem är du?", skrek jag och snubblade, men reste mig snabbt igen. "Vänta", fortsatte jag och sprang rakt in i den gröna häcken.
Med munnen full av blad satte jag mig på marken och höjde blicken igen. Hästen fortsatte bort från mig och ignorerade mina rop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar