Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?13 juli 2014

En början-686

"Fågelbad", sa Roger för sig själv. "Var i hela hundan hittar jag ett fågelbad?"
Han tittade både över och under buskar och såg ett grönt, rostigt fågelbad med en liten metallfågel sittande på kanten. Det stod gömt under en gren fylld av bigarråer och det var ren tur att han sett det. Roger prickade av märket på kartan och hukade sig när han gick ut i trädgården igen. En svart insekt gick på hans arm och han skakade av sig den. Hittills hade leken gått bra och barnen sprang runt och letade överallt. När de prickat av en punkt sprang de snabbt till nästa. Han sände en tacksam tanke till mostern som registrerat barnens uttråkade miner och självmant gjort i ordning både karta och platser.
Roger fångade in Sara som kom tullande över gräsmattan. Hon var svart i ansiktet och gick barfota. Det mörka, lockiga håret stod åt alla håll. "Okammad som vanligt", muttrade han och tittade mot husvagnen. Gardinerna var fördragna, fortfarande. Lena skulle säkert sova tills tolv, kanske senare. Han suckade och ryckte på axlarna. Det är tur att jag har barnen, tänkte han och släppte ned Sara som sprang mot de andra. Fem ystra barn rullade omkring i gräset, och tanken på fästingar och spindelbett for genom Rogers hjärna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar